Wat te doen na een hondenbeet?

Tijdens de lockdown zijn er vele mensen die graag eens naar buiten gaan om even weg te stappen uit de thuissituatie. Door even naar het bos te gaan of een strandwandeling te maken, kun je even je hoofd leegmaken en jezelf weer opladen voor de volgende werkdag. Echter is het zo dat er ook vele honden te vinden zijn in het bos of op het strand. Ook voor de honden is het tijd om uit te razen, waardoor de honden ineens erg speels kunnen zijn. De honden willen graag spelen, maar kan dit soms ook fout en de hond je onbewust weet te bijten.

In dit blog vertellen we je graag meer over wat je kunt doen wanneer je betrokken bent bij een incident waarbij iemand is gebeten door de hond. Wat doe je ter plekke en met welke hulp kun je het incident gemakkelijk afhandelen? We vertellen het je graag!

Verzamel contactgegevens van getuigen

Wanneer je betrokken bent bij een incident waarbij er een hondenbeet heeft plaatsgevonden, zul je direct de contactgegevens van de getuigen moeten verzamelen. Door beschikken over getuigen zul je genoeg bewijs hebben voor het feit wat er is gebeurd, waardoor de schadevergoeding makkelijk te verhalen valt bij de eigenaar van de hond. Wanneer de eigenaar van de hond al zelf zijn gegevens geeft en jullie actie gaan ondernemen is dit helemaal goed, maar zijn helaas ook eigenaren die er niets mee te maken willen hebben en proberen te ontkomen aan het feit wat er is gebeurd. Getuigen zijn daarom erg belangrijk, zodat je altijd in het voordeel zal staan!

Probeer er samen met de eigenaar uit te komen

In eerste instantie is het naast het verzamelen van contactgegevens van de gegevens, ook van belang om er samen met de eigenaar van de hond proberen uit te komen. Zo komt het ook voor dat de eigenaar van de hond zijn verantwoordelijkheid weet te nemen, waarna jullie samen een schadevergoeding regelen en de eigenaar de schade ook zal betalen. 

Wanneer dit niet het geval is, zijn er als slachtoffer van een hondenbeet verschillende partijen in te schakelen. Zo kun je de hulp inschakelen van een letselschade advocaat, die op juridisch gebied de juiste schadevergoedingen weet te verhalen en je bij zal staan in het gehele proces.

Het inschakelen van een letselschade advocaat

Wanneer je slachtoffer bent van een hondenbeet, beschik je over het recht om bijstand te krijgen van een letselschade advocaat. Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in het afhandelen van zaken met betrekking tot een hondenbeet. Zo weet de letselschade advocaat de hoogst mogelijke schadevergoeding te verhalen en houdt hij je op de hoogte van het proces, terwijl jij je kunt focussen op je herstel. Zelf hoef je niet bezig te zijn met de verdere afhandeling, aangezien dit op een juiste manier voor je geregeld zal worden!

Geef een reactie