Wat moet je doen om geld te besparen op zakelijke energie?

De energieprijzen gaan als een razende omhoog. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, weet je waarschijnlijk als geen ander wat dit kan betekenen voor je zakelijke energierekening. Daar moet je op maand- of jaarbasis flink meer voor gaan betalen. Natuurlijk is het geen oplossing om je energieaansluiting af te sluiten om zo geld te besparen. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je alsnog kunt besparen op je zakelijke energie. Wat dacht je bijvoorbeeld van beginnen met energie vergelijken zakelijk? In dit artikel lees je er meer over.

Stap altijd over op het moment dat dat kan

Als er in ieder geval iets is wat je moet doen wanneer je over een eigen zakelijk energiecontract beschikt dan is het overstappen op het moment dat dat kan en mag. Veel ondernemers blijven hangen bij een energieleverancier wanneer ze eenmaal tevreden zijn met het contract dat ze hebben. Wat zij vaak niet weten, is dat dit enorm zonde is; blijven hangen betekent namelijk altijd dat je nooit de beste energiedeal hebt. Er zijn altijd energiebedrijven die betere aanbiedingen hebben; ook al verwacht je dat misschien niet. Daarom is het belangrijk om actie te ondernemen op het moment dat dat kan. Op dat punt is het direct een idee om je energiecontract eens onder de loep te leggen. Beschik je nog over een grijs energiecontract? Misschien is een groen zakelijk energiecontract dan iets voor jou. Stap in ieder geval over en blijf niet hangen waar je zit. Dit geldt voor alle soorten zakelijke energiecontracten. Het maakt niet uit of je mkb energie nodig hebt of grootzakelijke stroom.

Begin met zakelijk energie vergelijken

Nu vraag je je misschien af hoe je dan de beste zakelijke energiedeal kunt vinden. Dat is heel simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Het goede nieuws is dat je dit niet zelf hoeft te doen; je kunt hiervoor een zakelijke energievergelijker gebruiken. Een zakelijke energievergelijker is een online tool waarmee je direct kunt beginnen. Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Als extra wens kun je bijvoorbeeld de wens voor groene stroom of een flexibel energietarief hebben. Vul dit soort wensen in de zakelijke energievergelijker in en laat de zoektocht beginnen. Pak er vooral een kopje koffie of thee bij, want je hoeft verder zelf niets te doen. Na een paar seconden tot minuten krijg je een overzicht te zien met meerdere energiedeals. Daaruit kies jij het contract dat het beste bij je bedrijf past. Blijf na ieder zakelijk energiecontract vergelijken zodat je altijd het meest scherpe energietarief kunt scoren.

Let op de einddatum en de opzegtermijn

Aan het begin van dit artikel las je dat je altijd moet overstappen wil je het meest voordelige energiecontract hebben. Daar is een duidelijke reden voor te noemen: doe je dit niet dan mag je huidige energieleverancier het contract stilzwijgend verlengen. Dat gebeurt helaas nooit tegen een aantrekkelijk aanbiedingstarief, maar altijd tegen hoge verlengingstarieven. Dat is zonde van je geld. De einddatum is niet de enige datum waar je op moet letten; de opzegtermijn is ook van groot belang. Ieder energiecontract beschikt over een opzegtermijn. Bij de ene energieleverancier is die termijn een maand, terwijl de andere een termijn van drie maanden biedt. Het is aan te raden om aan het begin van je zakelijke energiecontract al te kijken wat de opzegtermijn is, zodat je precies weet wanneer je moet overstappen. Het is namelijk niet verstandig om eerder over te stappen. Doe je dat wel dan ontvang je altijd een opzegboete met een bedrag voor de energie die je nog had af moeten nemen. Aan het begin van je contract heb je immers een afspraak gemaakt en die afspraak moet je gewoon nakomen.

Geef een antwoord