Wat houdt een lease auto precies in?

Ik denk dat we allemaal wel eens van hebben gehoord van financial lease. Zelf heb ik financial lease al honderden keren langs horen komen. Op de radio, op de TV en zelfs in gesprekken die thuis werden gevoerd. Het wordt helemaal de hemel in geprezen maar als ik heel eerlijk ben heb ik nog precies geweten waarom. Ik snap het concept van leasen en financial lease maar ik ben mij toch maar gaan inlezen over dit onderwerp op lease.auto. Via lease.auto kon ik namelijk heel makkelijk alle informatie vinden die ik nodig heb om de volgende keer niet alleen maar simpel mee te knikken in het gesprek, maar ook mee te praten. Ik verwacht niet dat iedereen naar lease.auto toe gaat om zich in te lezen over financial lease. Maar wees gerust, ik zal je hier alles over vertellen.

 

Wat is leasen?

Voordat ik via jullie wat meer vertel over financial lease zal ik het concept van leasen even kort uitleggen. Ondernemers vinden het erg belangrijk dat hun verkopers rijden in auto’s die hun bedrijf goed representeren. Maar als je als bedrijf niet de middelen hebt om de auto’s te kopen biedt lease en financial lease een uitkomst. Met leasen betaald een bedrijf per auto’s een maandelijks bedrag, dit schilt dus een hoop geld voor een bedrijf. Daarnaast rij je vaak in de nieuwste auto’s. Wat is dan precies financial lease? Lease.auto heeft het allemaal keurig uitgelegd. Lease.auto verteld namelijk dat met financial lease je een auto op afbetaling koopt. Je kan het vergelijken met een hopen van een huis met een hypotheek. Met financial lease ben je dus wel eigenaar van de auto, dit is niet het geval bij de normale lease vorm. Zodra de lease termijn is verstreken is de auto ook van het bedrijf. Voor dat ik dit ging opzoeken op lease.auto wist ik dit echt niet.

 

Weer wat geleerd.

Nu hoop ik dat jullie hier ook wat van hebben opgestoken. Lease.auto maakt het gemakkelijk om mijn informatie te vinden maar het kost alsnog best wat moeite. Desalniettemin is het concept ‘financial lease’ een stuk duidelijker voor mij geworden. Nu kan ik tenminste meepraten in gesprekken over financial lease. Misschien dat ik straks wel het gesprek kan starten. Je kan wel zeggen dat ik deze informatie even mooi heb geleased van lease.auto. Ook al heb ik er niet voor betaald en is de informatie niet ‘van mij’. Het heeft in ieder geval wel goed geholpen om een onduidelijk thema kraakhelder te maken.

Geef een reactie