Mijn kast wordt steeds duurzamer

Onder het motto van een ‘beter Nederland’ wil ik het graag vandaag met jullie gaan hebben over kleding en dan in het bijzonder over duurzame kleding. Vroeger kocht niemand duurzame kleding en ik durf te stellen dat het ondertussen niet heel veel beter is geworden. Ondertussen heeft men wel veel meer keuze in het soort kleding wat ze kopen maar die keuze is wel afhankelijk van je inkomen. En dat zou het niet moeten zijn. De opkomst van de Primark heeft alleen maar de vraag naar ‘goedkope kleding’ aangewakkerd. En ik kan het de jeugd niet kwalijk nemen dat zij een broek kopen voor 10 euro in plaats van 100 euro. Laatst kwam ik het merk Veja heren en Veja dames tegen en ik denk dat ik eindelijk een goede tussenweg heb gevonden tussen duurzaamheid en prijs.

 

Dit is ook echt duurzaam

Veja heren schoenen, net zoals de Veja dames schoenen worden van echt goed spul gemaakt. Veja heren schoenen bestaan onder anderen uit eco-katoen, gelooid leer en wild rubber. Het zal je misschien niet heel veel zeggen maar mij wel. Dit zijn materialen die op een eerlijk en duurzame manier zorgen voor een kwalitatief goede schoen en dat zie je lang niet altijd. Veja heren schoenen, maar ook de Veja dames schoenen zijn duurder omdat het daadwerkelijk ook meer kost om de schoenen te maken. Dit kom voornamelijk door de verhoogde, en daardoor dus eerlijk, loon-prijs die ze betalen. Andere merken gebruiken duurzaam al heel snel als een manier om hun prijs onnodig hard om hoog te schroeven zonder dat ze betere een duurzamere materialen gebruiken. Zeker als je een beetje weet wanneer een schoen echt duurzaam is kan je goed gaan filteren wie het voor het geld doet, en wie voor de natuur.

 

Goede kwaliteit en een goed gevoel

Veja heren schoen heb ik nog nooit eerder langs horen komen. Het merk Veja dames ook niet. Het is een frans merk en nog niet heel bekend in Nederland. Toevallig zag ik laatst wel iemand lopen op nieuwe Veja heren schoenen. Kwalitatief zijn ze net zo goed als Nike of Adidas schoenen alleen dan zonder de geur van onderbetaalde werknemers aan de schoen. Zelf heb ik uiteraard ondertussen ook al een bestelling gedaan. Mijn paar Veja dames schoenen komt binnenkort hopelijk binnen en dan kan ik een echt test doen. Hopelijk kan ik dan definitief vertellen of ik een goede middenweg heb gevonden. Want duurzaam is vaak voor duur en niet heel duurzaam. Hopelijk gaan mij Veja dames schoenen daar verandering in aanbrengen. Dan draag ik ook mijn steentje bij aan een beter Nederland.  

 

Geef een antwoord