Meer dan een elektrische fiets

Iedereen heeft wel een fiets. Sommige mensen gebruiken hem naar werk en anderen gebruiken de fiets voor een middagje weg in het weekend. Gewoon om er even tussenuit te kunnen. De laatste tijd zie je alleen wel steeds minder gewone fietsen op straat. De standaard opoefiets van vroeger is bijna niet meer te vinden. Zo’n standaard zwart model, met een achteruittraprem en een bel. Dat soort fietsen kunnen nu echt niet meer. In plaats daarvan zie je steeds meer elektrische fietsen. Hierdoor kan je vooral in slecht weer sneller van A naar B. En in de zomer hoef je niet meer zwetend op je werk aan te komen. Voor bijna elke situatie kan je eigenlijk beter overstappen naar een elektronische fiets. Maar waar moet je dan op letten als je zo’n elektrische fiets gaat aanschaffen. Het beste model van een elektrische fiets is de speed pedelec. Maar waarom moet je dan voor een fiets als deze kiezen? 

 

Accu’s maken de fiets

Een speed pedelec is een fiets met een accu. De grootte van de accu bepaalt hoe ver je op de accu kan rijden met de fiets. Dit heet de actieradius. De actieradius is de afstand die de fiets kan rijden op een volle accu. Afhankelijk van de fiets, wordt de actieradius bepaald. Deze ligt gemiddeld tussen de tachtig en honderdvijftig kilometer. Naast de sterke accu hebben deze fietsen een mooi, stijlvol design. Door de kleurenvariaties is er bij deze fietsen voor ieder wat wils. Er zijn zowel mannen- als vrouwenfietsen van de speed pedelec. Voor de mannen zijn er wat stevigere, strakke modellen van de speed pedelec. Voor de dames zijn er sierlijke speed pedelecs. Alle speed pedelecs zitten ook nog eens erg comfortabel. Daarnaast kan je vrij makkelijk en snel fietsen door de ingebouwde accu. 

 

Met fiets-app

Afhankelijk van het budget kan je jouw perfecte speed pedelec vinden. In de speed pedelecs zitten zelfs computers die je met een app simpel met jouw mobiele telefoon kan verbinden. Op deze app kan je simpel en snel de snelheid en trapweerstand aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Deze elektrische fiets heeft afhankelijk van jouw budget een groot aantal versnellingen. Sommige van de speed pedelecs hebben zelfs twaalf versnellingen. Hierdoor kan je op een comfortabele manier een fijne snelheid fietsen. Dus wil je snel op je werk zijn en op een prettige manier zo snel mogelijk door de regen fietsen? Of makkelijk met jouw partner een fietstocht maken in het weekend, zonder in de avond uitgeput weer thuis te komen? Dan moet jij de speed pedelec snel aanschaffen!

Geef een antwoord