Je verplaatsen door Rotterdam

Veel inwoners van Rotterdam beschikken niet over een auto en dat is zeker niet gek. Rotterdam is namelijk een enorm grote stad. Hierdoor is het in het centrum vrijwel altijd ontzettend druk op de wegen. Bovendien zijn er ook veel voetgangers en andere vormen van verkeer waar automobilisten op moeten wachten. Veel automobilisten vinden dat vervelend want je kan je daardoor enkel erg langzaam verplaatsen door het centrum. Er zijn namelijk andere mogelijkheden om je snel te kunnen verplaatsen door het centrum van Rotterdam. Dat is zeer fijn als je naar school of naar een afspraak toe moet. Met welke mogelijkheden jij je snel door het centrum van Rotterdam kan verplaatsen, vind je dan ook in dit artikel. 

Met de fiets of scooter

De meeste inwoners van Rotterdam hebben een fiets of scooter en maken hier dan ook vrijwel dagelijks gebruik van. Je kan je hiermee namelijk veel sneller verplaatsen door het centrum van Rotterdam dan een automobilist. Dit heeft ermee te maken dat de wegen vol zitten met automobilisten en er in principe genoeg ruimte is op de fietspaden. Daarnaast kan je met een fiets of een scooter vrij gemakkelijk tussen ander verkeer door rijden en dat is natuurlijk niet mogelijk met een auto. 

Het openbaar vervoer

Je zou er ook voor kunnen kiezen om met het openbaar vervoer te reizen door het centrum van Rotterdam, want dit is relatief goedkoop en snel. De infrastructuur van Rotterdam is enorm goed dus je kan binnen het centrum van Rotterdam prima gebruik maken van de metro, tram of een lijnbus. Houd er wel rekening mee dat het openbaar vervoer niet altijd sneller is dan een auto, dit is afhankelijk van de route. 

 

Toch een auto nodig?

Het kan voorkomen dat jij als echte Rotterdammer zonder auto toch een keer een auto nodig hebt om bijvoorbeeld spullen op te halen of omdat je lichamelijke klachten hebt waardoor het wat moeilijker wordt om je te voet of op de fiets te verplaatsen. Als je geen auto hebt, dan is dat natuurlijk vervelend, maar gelukkig kun je vrijwel altijd een auto huren Rotterdam Zuid. Dit kun je doen bij bekende autoverhuurbedrijven, maar ook is het mogelijk om particulier auto huren bij Greenwheels. Greenwheels is namelijk een van de grootste spelers op de verhuurmarkt. In vrijwel elke grote stad in Nederland staan er meerdere Greenwheels auto’s te wachten op de volgende huurder. Houd er wel rekening mee dat je voor het huren van een auto in Rotterdam altijd een rijbewijs nodig zult hebben.

 

Geef een antwoord