Hoe koop je een huis?

Dit is een vraag die veel mensen, vooral jongeren, zich afvragen. We leven helaas in en heel verkeerd jaar wat betreft de huizenmarkt. De prijzen lopen ontzettend op en het is vaak gewoon onbetaalbaar. Zeker voor de meeste jongeren is het net bijna niet haalbaar om nu een huis te kopen, al helemaal niet als je dit alleen van plan was. Dit is natuurlijk heel onzeker, want uiteindelijk zijn we allemaal van plan om uit huis te gaan. Wij geven je graag wat tips hoe je een huis koopt en wat je zou kunnen helpen!

Sparen

Dit is natuurlijk ontzettend vanzelfsprekend, maar voordat je überhaupt kunt nadenken over het kopen van je eigen huis, moet je gespaard hebben. Toch klinkt dit misschien makkelijker dan dat het is. Omdat de huizenmark nu zo ontzettend onmogelijk is, betekent dit dat je ook genoeg gespaard moet hebben. Wat ook goed is om te weten, is dat als je een bod wilt doen en over wilt bieden, je dit bedrag uit je eigen broekzak moet betalen. Hier zijn dan je spaarcenten ook weer ontzettend belangrijk voor.

Hypotheek

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten welke hypotheek bij jou past en wat er mogelijk is. Hoeveel kan ik lenen? Dat is een hele belangrijke vraag die ook zeker beantwoord moet worden voordat je gaat bieden op huizen. Het zou namelijk erg zonde zijn als je je droomhuis hebt gezien, je een bod doet, je het huis krijgt maar dat uiteindelijk niet realistisch is. Doe daarom onderzoek naar de hypotheken die er zijn, welke hypotheek het beste bij jou past en beantwoord de vraag: hoeveel kan ik lenen? Je kunt meer informatie opzoeken op hypotheekrente.nl dus lees je goed in!

Alleen of samen?

Als je van plan bent om alleen te kopen, gaat dat natuurlijk wel wat zwaarder zijn. Dat zal betekenen dat je alles zelf moet sparen en je dus een minder grote hypotheek kunt krijgen. Het is mogelijk, maar in deze tijd moet je wel geluk hebben. Toch ga je niet wachten op het moment dat bijvoorbeeld een partner krijgt om uit huis te gaan. De een heeft de wens om uit huis te gaan gewoon een stuk sneller dan de ander. Als je samen wilt gaan kopen, is dit financieel gezien aantrekkelijker maar moet er ook weer het nodige geregeld worden. Denk aan afspraken maken voor als het een keer fout zou kunnen gaan. Zo heeft iedere keuze is weer nadelen.

Geef een reactie