Het laaghangende fruit van een energiezuinig huis

Hoewel iedere tijd zijn eigen problemen kent, ben ik ervan overtuigd dat er voor onze generatie in het bijzonder roerige tijden op komst zijn. We zijn immers nog maar net begonnen aan de energietransitie, die ons moet helpen in de strijd tegen klimaatverandering om zo een catastrofale toekomst af te wenden. De komende decennia moet onze CO2-uitstoot in rap tempo omlaag worden gebracht. Op elk niveau heeft dit grote gevolgen. De staat zal nieuwe manieren moeten vinden om energie op te wekken. Wij als inwoners moeten in de komende jaren 'van het gas af'. Bovendien moeten we onze manier van wonen, reizen en leven verduurzamen. Hier kunt u beter vandaag dan morgen mee beginnen.

De eenvoudigste manier om te verduurzamen

De energietransitie in zijn geheel is een bijzonder zware klus, maar gelukkig is er bij iedere zware klus wel wat laaghangend fruit te vinden dat eenvoudig geplukt kan worden. Voor uw persoonlijke rol in de energietransitie ligt deze in het opkrikken van het energielabel van uw huis. Dit is niet alleen in het belang van het mondiale tegengaan van klimaatverandering, maar ook in uw eigen financiele belang. U hebt immers ongetwijfeld ook met fronsende wenkbrauwen naar uw recente energierekeningen gekeken. Voor de meeste gezinnen zijn deze kosten namelijk flink omhoog gegaan. Ik vrees dat dit de komende jaren alleen maar erger gaat worden. De gaskraan in Groningen wordt steeds verder dichtgedraaid, wat ervoor zorgt dat de prijs van gas omhoog gaat. Het ligt voor de hand dat u in ieder geval de komende jaren nog uw huis met een CV-ketel verwarmt. De beste manier om uw stijgende energierekening tot bedaren te brengen, is daarom het verduurzamen van uw huis.

Het beste isolatiemateriaal voor een energiezuinig huishouden

De makkelijkste manier om uw huishouden zuiniger te maken, is het isoleren van uw huis. Dit kan op allerlei manieren. Op PontMeyer vindt u verschillende soorten isolatiemateriaal die op meerdere fronten samenwerken om uw huis energiezuiniger te maken. Er kan bijvoorbeeld isolatiemateriaal tussen de muren worden gespoten. Dit kan bijvoorbeeld met glaswol of steenwol. Glaswol is het meest milieuvriendelijke materiaal en het is eenvoudig aan te brengen. Steenwol is gemaakt van de vezels van vulkanisch gesteente en is erg geschikt voor de isolatie van uw vloer. Op PontMeyer vindt u naast dit isolatiemateriaal nog veel meer verschillende manieren om uw huis energiezuiniger te maken. Laat u erdoor inspireren. Voor uw portemonnee, voor de energietransitie en voor een leefbare toekomst op Moeder Aarde!

Geef een reactie