Herenkleding

Herenmode is een fenomeen wat we wat minder vaak in de media aantreffen dan damesmode. Maar ook de herenmode is al van oudsher een jaarlijks terugkomende traditie. De geschiedenis van de herenmode gaat net zo ver terug als het allereerste kledingstuk dat wij ooit gedragen hebben. Vroeger had kleding 2 functies: het beschermen tegen de weersinvloeden en het tonen van je status. In vroeger tijden was ook het dragen van uniformen bij mannen een dagelijkse routine. Door het dragen van uniformen was het direct duidelijk welk werk je deed en wat je functie was. Tegenwoordig kennen we nog enkele beroepen waarbij het uniform belangrijk is, zoals bij onder andere de politie en de brandweer. Het symbool voor de mode voor de man is toch wel het pak of kostuum. Er zijn periodes waarin het pak minder populair is geweest maar het komt toch altijd weer terug in het modebeeld. In de huidige tijd zijn pakken in retro stijl geliefd.

Herenoverhemden

Onder het pak is een goed zittend overhemd een voorwaarde. Overhemden zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. Tegenwoordig worden overhemden steeds vaker zonder stropdas gedragen. Het overhemd zelf komt daardoor steeds meer in de schijnwerpers en een modieus, goed zittend, overhemd is voor steeds meer mannen belangrijk. Velen grote merken beschikken vaak ook over een reeks aan mooie overhemden. Tegenwoordig kan je in bijna elke mannenkleding winkel wel een mooi overhemd vinden. Vaak hebben de goedkopere merken wat meer casual overhemden die je ook leuk met een spijkerbroek zou kunnen combineren. En de wat meer designer merken verkopen dan overhemden die je echt in combinatie met een pak zou kunnen dragen. Het is maar net waar jouw voorkeur bij ligt en wat jij mooi vindt om te dragen. Ook de moderne winkelketens zoals Zara, H&M of The Sting verkopen overhemden voor een zacht prijsje.

Trends in de mode

De herenmode heeft de afgelopen jaren al veel verschillende trends gehad. We zien ook dat bepaalde trends van vroeger nu weer in het straatbeeld te zien zijn. Modetrends zullen altijd een terugkerend karakter blijven houden. Wat ook opvalt dat de grenzen tussen dames en herenkleding aan het vervagen zijn. De kleuren in het modebeeld bij mannen worden steeds zachter en vrouwelijker. Veel vrouwen kiezen tegenwoordig voor een makkelijke jeans en een sweater of hoodie. Mode zal iets van alle tijden blijven en velen zullen de trends ook op de voet volgen. Kleding is tenslotte iets waar je graag in gezien wordt.

Geef een reactie