Een leuk vakantiepark in Limburg

In Nederland zijn er veel leuke locaties om op vakantie te gaan in eigen land. Zo zijn wij afgelopen zomer naar een vakantiepark limburg geweest met het gezin. Dit vakantiepark had eigenlijk alles wat wij maar konden wensen. Zo was er een groot subtropisch zwemparadijs met heel veel waterattracties. De kinderen hebben gelukkig allemaal hun zwemdiploma dus ook zonder toezicht konden zij zich heel goed vermaken. Wat er weer voor zorgde dat wij als ouders ook weer meer konden ontspannen. Ook lag het park op een hele leuke locatie. Ons vakantiepark lag namelijk in Weert, in de provincie Limburg. Zelf wonen wij in het noorden van Nederland. Het is dus heel leuk om een stuk van huis te gaan voor de vakantie. 

 

Goede locatie 

Omdat het vakantiepark in Weert op een leuke locatie lag, was het voor ons makkelijk om er op uit te trekken. Onder andere Eindhoven en de outlet van Roermond waren heel goed te bereiken. Ook hebben we veel gewandeld in de omgeving. We hebben zelfs een hele dag gewandeld en gepicknickt in het Nationale park de Meinweg. Dit was heel leuk om met het hele gezin te doen. In ons dagelijks leven hebben we het namelijk vaak te druk om met zijn alle van de natuur te genieten, maar nu hebben we er volop van genoten. Ook hebben we veel kastelen of kasteelruïnes bezocht. Vooral mijn oudste zoon vond dit echt fantastisch. Hij praat er zelfs nu, weken later, nog steeds bijna elke dag over. Dat heeft dus denk ik wel echt indruk op hem gemaakt. 

 

Naar Maastricht 

Ook zijn we met het gezin twee dagen naar Maastricht geweest. Zelf was ik nog nooit in de stad Maastricht geweest. Ik was er wel eens langs gereden maar had nooit de tijd genomen om de stad echt goed te bekijken. Daar hadden we nu vanuit ons vakantiepark in Limburg gelukkig wel veel tijd voor. We hadden al veel gelezen over het oorlogsmuseum en hier begon ons bezoek aan Maastricht dan ook. Het oorlogsmuseum was heel indrukwekkend. Vervolgens hebben we fietsen gehuurd en zijn we langs allerlei bezienswaardigheden in Maastricht gefietst. Het is een hele leuke stad om doorheen te fietsen. Ook hebben we wederom een mooi kasteel bezocht, kasteel de Hoogenweerth. Na de twee dagen in Maastricht zijn we weer teruggegaan naar ons vakantiepark. Hier doken de kinderen direct het zwembad weer in. Wat een fantastisch vakantiepark was dit toch, vakantie voor ieder lid van het gezin! Ook wij hebben heerlijke genoten van onze vakantie in Limburg. Dit zou ik zo volgend jaar weer doen.

Geef een reactie