Een grote schoonmaak

Deze periode van het jaar benutten veel mensen voor het doen van een grote schoonmaak. Hierbij kan je denken aan een grote schoonmaak in huis waarbij je alles echt een keer heel goed schoonmaakt. Maar je kan ook denken aan het uitmesten van je kledingkast of de spullen op zolder een keer uit zoeken. Eens in de zoveel tijd is het een goed idee om alles even goed op te ruimen. Dit kan zorgen voor rust in je hoofd en dit heeft dan weer een positief effect op je humeur en concentratie. Dus trek er een keer een regenachtige zondag voor uit en ga aan de slag met opruimen!

Je kledingkast

Je kan zelf kijken waar je het liefst mee wilt beginnen maar je kledingkast is daar wel een goed voorbeeld van. Pak wat vuilniszakken erbij en je kan gaan beginnen. Zorg ervoor dat je zelf op dat moment makkelijke kleding aan hebt, zodat als je tussendoor iets wilt passen dit makkelijk gaat. Want waarschijnlijk heb je nog kleding van 5 jaar geleden in je kast hangen waar je ondertussen echt al wel bent uitgegroeid. Als je kast uitpuilt van kleding is het een slim idee om je zomer- en winterkleding van elkaar te scheiden. Tegenwoordig zijn er handige vacuüm zakken waar je je kleding makkelijk in kunt opbergen en het neemt dan ook nog is weinig ruimte in beslag. En zodra de temperaturen dan weer wat warmer worden kan je de zakken met kleding er weer bij pakken. Bij je kledingkast is het ook belangrijk om kritisch te kijken. Want draag je die strijkvrije overhemden eigenlijk nog wel? En die ene kapotte broek mag nu ook wel een keertje de prullenbak in…Door kleding weg te doen krijg je weer wat meer rust en orde in je kast en is er e.v.t. weer plek voor nieuwe kleding items.

De zolder

Zodra je kledingkast dan helemaal netjes is, is het tijd om naar de zolder te gaan. Op de meeste zolders worden dozen bewaard van vroeger waar bijvoorbeeld foto’s, knutselwerkjes of foto’s in zitten. Tijd om dit eens uit te pluizen. Natuurlijk hoef je niet alles van vroeger weg te gooien want sommige dingen zijn erg leuk om te bewaren voor later maar voor velen geldt dat ze echt teveel hebben. Dus wees ook hierbij kritisch en dan zal je zien dat je uiteindelijk nog maar de helft ervan over houdt en er in de loop der jaren niks van zal missen!  

Geef een reactie