Deze digitale munten moet je bekijken!

De cryptocurrency is het afgelopen jaar weer enorm in populairiteit gestegen. Dit keer zijn het niet voornamelijk tieners die geloven in de digitale munten. Ook bekende zakenmannen investeren fors in de cryptocurrency. Zo heeft onder andere de topman van Tesla; Elon Musk, een grote hoeveelheid Bitcoins in zijn bezit. Het begint er nu dan ook steeds meer op te lijken dat de digitale munten op grote schaal gebruikt gaan worden. Om ervoor te zorgen dat jij jouw munten op een gunstig moment aanschaft, is het belangrijk om te weten wat de echte kanshebbers zijn.

 

De Bitcoin zelf is een echte kanshebber

Veel digitale munten berusten op de blockchain technologie van de Bitcoin. De Bitcoin zelf speelt daarom een bepalende rol in de waarde van de andere digitale munten. De Bitcoin is bovendien een stuk stabieler qua waarde (in vergelijking met andere coins) en eenvoudig om aan te schaffen. Let er wel op dat je de munt bij de juiste broker koopt. De transactiekosten verschillen namelijk behoorlijk. 

 

Ethereum

Een coin die niet berust op de techniek van de Bitcoin is Ethereum. Ethereum is net als de Bitcoin enorm in waarde gestegen de afgelopen jaren. Net als de Bitcoin is het gedecentreerd en kan iedereen de markt betreden. De digitale munt is opgericht door Satoshi Nakamoto en kan het worden gezien als onderdeel van een compleet nieuw internet. Zo kunnen er via Ethereum smart contracts worden gelanceerd en kun je via de prgrammeertaal van Ethereum zelf aan de bak. Deze programmeertaal wordt ook wel Solidity genoemd. 

De Augur Coin

Een minder populaire munt is de Augur Coin. Jack Peterson en Joey Krug  hebbent het project grestart in 2014 en in 2015 was het eerste smart contract daar. Het contract is vervolgens in 2016 nog een keer gewijzigd. 

De Augur coin berust niet op de techniek van de Bitcoin, maar van Ethereum. Het doel van dit project is om een gedecentraliseerde marktplaats te creëren voor een soort gokplatform. De bedoeling hierbij is dat je voorspellingen doet en als deze uitkomen, dan krijg je hier rendement op. Iedereen die oud genoeg is, kan tot toetreden tot deze markt. 

Indien je waarde ziet in dit project, dan kun je Augur coin kopen via diverse platformen. Let er bij het kiezen van een platform wel op dat je niet te veel commissie dient te betalen. Je kunt hier op een zeer eenvoudige manier geld mee besparen. Zo kun je verschillende platforms met elkaar vergleijken. 

Geef een antwoord