De wintertijden voorspellen veel regen

Door klimaatsverandering ontstaat er veel meer regen in Nederland en wordt het weer met de maand steeds extremer. Er kunnen dus flinke hoosbuien vallen waardoor je hele tuin overspoeld raakt. Om jou te helpen met een watervriendelijke tuin, bestaat er de regenton. Die is speciaal ontwikkeld om regenwater op te vangen en in te zetten in de droge maanden, waardoor je niet onnodig vers water hoeft te verspillen bij het planten water geven.

Een watervriendelijke tuin

Wie wil dat nou niet? Zo veel mogelijk besparen. Dat kan met een regenton. Het is niet alleen praktisch, ook kan het dienen als mooi object in je tuin. Tegenwoordig zijn de regentonnen erg modieus en modern gebouwd. De regentonnen zijn zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar wat maakt een regenton nou zo watervriendelijk? De makkelijkste manier om water te besparen is het plaatsen van een regenton om regenwater op te vangen. Bovendien is regenwater ook nog eens beter voor het gazon en de planten omdat er minder zouten en mineralen in zitten. Deze duurzame oplossing wordt dan ook sterk aanbevolen door gebruikers. Gebruik je regentoon ook om overstromingen en een natte kelder te voorkomen.

Zelf aan de slag

Hoe kan je een regenton het beste inzetten? Plaats je regenton aan het uiteinde van een pijpenstelsel dat water van een groot dakoppervlak afvoert. Of onder aan een pijp van de schuur. Zo kan de regenton ook bij een lichte bui neerslag opvangen. Zet de regenton bijvoorbeeld niet naast de keuken of je terras. Muggenlarven voelen zich namelijk prima thuis in stilstaand water. Mocht er een vorst opkomen, vergeet de regenton dan niet te legen. Door het bevriezen en uitzetten van het water kan de regenton stuk gaan. Belangrijk is dat de regenton altijd een overloop moet hebben, want na een hevig regenbui zit hij vol. Het liefst een overloop die de tuin in gaat, bijvoorbeeld met een open goot.

Voordelen

De regentonnen hebben niet alleen een eigentijds design, ze zijn ook nog eens gemaakt voor hoge kwaliteit materialen, zodat je jarenlang plezier kunt hebben van de regenton. Daarnaast zijn de tonnen ook zeer licht van gewicht en kun je het makkelijk verplaatsen, wel natuurlijk als er geen water in zit. De potten zijn weersbestendig en je kunt ze het hele jaar door buiten laten staan. Ze verkleuren niet, zelfs als je ze de hele zomer in de felle zon zou laten staan.

Nu ik zelf een regenton heb aangeschaft, verspil ik veel minder water en merk ik aan mijn energierekening dat deze in de zomer fors omlaaggaat. In Nederland valt er ook heus in de zomer wel vaak een regenbui.

Geef een reactie