Alles over letselschade

Misschien heb je weleens van de term ‘letselschade’ gehoord. Dat zou goed kunnen want we krijgen er helaas allemaal weleens mee te maken, de één meer dan de ander. Letselschade komt veel voor, want een ongeluk zit in een klein hoekje en een hoop soorten schade vallen onder deze paraplu term. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Goed verzekerd en voorzichtig

Letselschade is in principe de schade die je oploopt door psychische problemen of fysieke verwondingen. Heel breed dus. Letselschade zou je bijvoorbeeld op kunnen lopen doordat je slachtoffer bent geweest van een auto-ongeluk. Deze schade kan dus mentaal zijn maar ook fysiek, denk bijvoorbeeld aan een whiplash. Om zoveel mogelijk ellende te voorkomen, is het belangrijk om alert en voorzichtig te zijn in gevaarlijke situaties, maar helaas is dat niet altijd genoeg. Daarom is het ook belangrijk om goed verzekerd te zijn. Zo sta je er niet alleen voor als er toch iets naars gebeurt.

Verkeer en het bedrijf

Letselschade ontstaat vaak door een ongeval in het verkeer. Denk aan een botsing met een andere auto maar ook tussen andere vervoersmiddelen kunnen ongelukken ontstaan, bijvoorbeeld als jij op de fiets aangereden wordt. Maar letselschade geldt voor nog meer dingen. Zo kan je een ongeluk krijgen terwijl je aan het werk bent? Wie is er dan aansprakelijk en wat moet je doen? Een letselschade specialist kan met jou naar de situatie kijken, je bijstaan en je helpen als het gaat om een rechtszaak. Zo weet jij wat je wel en niet kan verwachten. Want in dit soort gevallen zijn verassingen nooit leuk.

Het huisdier of de zorg

Ook wanneer iemands hond jouw gebeten heeft of wanneer je de verkeerde medicijnen hebt gekregen vanuit een zorginstelling, kan dit letselschade veroorzaken. Je hoeft dit niet alleen op te lossen. De schuldige partij moet altijd diens verantwoordelijkheid nemen maar als particulier kan je wellicht niet op tegen een groot bedrijf.

Hulp bij Brugman

Bij Brugman hoeft dat ook niet. Brugman is een advocatenkantoor dat zich onder andere specialiseert in zaken rondom letselschade. Praat daarom eens met een letselschade advocaat Eindhoven als jij of een dierbare letselschade heeft opgelopen en kijk wat de mogelijkheden zijn. Bij Brugman staan ze je graag te woord. Kijk of ze jou kunnen helpen. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat je weer een stap kan maken in het herstel, mentaal en/of fysiek.

Geef een antwoord