3 interessante voordelen van groene zakelijke energie

Duurzame energie is in opmars. De laatste jaren hebben steeds meer ondernemers en particulieren de overstap gemaakt naar groene stroom. Voor een deel van de ondernemers komt dit uit eigen wil, voor een ander deel om te voldoen aan de voorwaarden van de Wet Milieubeheer. Volgens die wet moeten alle bedrijven in Nederland die op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken besparen op zakelijke energie. Hoe kun je dat beter doen dan over te stappen naar groene stroom? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf.

Groene energie is beter voor het milieu

Natuurlijk geldt het verplicht nemen van energiebesparende maatregelen niet voor iedereen als reden om dan maar over te stappen op groene zakelijke energie. Er zijn namelijk ook hartstikke veel ondernemers die de overstap nemen om zo iets te betekenen voor een betere wereld. Groene stroom is in verhouding met grijze energie beter voor het milieu en zo ook voor het behoud van de wereld. Dat ligt onder andere aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Kijken we naar de productie van grijze energie dan zien we dat daar veel CO2 bij vrij komt. CO2 is een schadelijk gas dat het milieu aantast. Bij de productie van groene stroom komt er veel minder CO2 vrij. Dat is niet het enige waar je op moet letten in het kader van duurzaamheid. Ook de energiebron is belangrijk: zo wordt groene energie uit onuitputtelijke en natuurlijke bronnen gehaald, zoals de zon en de wind. Grijze stroom wordt uit fossiele brandstoffen gehaald, zoals steenkool en aardolie. Dat is een bron die ooit op kan gaan.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Een andere reden om over te stappen naar groene zakelijke energie is het feit dat je deze vorm van stroom zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom is dat absoluut niet mogelijk. Om je eigen energie op te wekken, zoals zakelijke energie zzp of grootzakelijke energie, heb je (zakelijke) zonnepanelen nodig. Met behulp van die zonnepanelen worden zonnestralen omgezet in groene stroom waar je direct gebruik van kunt maken. Het grote voordeel hiervan is dat het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen met het jaar interessanter wordt. Waar zo’n investering jaren geleden heel duur was, zijn er steeds meer voordelige opties beschikbaar. Wat ook prettig is aan het zelf opwekken van zakelijke energie is dat je niet meer afhankelijk bent van wat er op de energiemarkt gebeurt. Wanneer de energieprijzen daar ineens flink omhoog gaan, merk je daar niets van op je zakelijke energierekening. De energie die jij opwekt, is namelijk volledig gratis! Het enige waar je voor betaalt, is de investering in zakelijke zonnepanelen.

Groene energie is goed te betalen

Tot slot is het goed om te weten dat je heus niet direct zonnepanelen hoeft aan te schaffen om groen bezig te zijn. Het overstappen naar een groen zakelijk energiecontract is ook zeker een goed begin om duurzamer te ondernemen. Ook hierbij geldt dat groene stroom goed te betalen is; net als bij grijze energie kun je namelijk zelf aan de slag gaan om een scherpe energiedeal te vinden. Dat doe je door te beginnen met zakelijke energie vergelijken. Gebruik een zakelijke energievergelijker, vul je jaarlijkse energieverbruik en eventueel andere wensen in en zo’n tool gaat voor jou op zoek naar de beste deals. Omdat dit soort software over het algemeen onafhankelijk is, krijg je altijd een compleet aanbod te zien. Dat betekent dat je als resultaat dus het meest voordelige pakket voor jouw verbruik te zien krijgt. Dat scheelt je uiteindelijk veel zoekwerk! Kortom: heb je interesse in groene energie voor je bedrijf? Kijk dan zeker wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming en stap vandaag nog over.

Geef een antwoord